Vezetői magány – Coaching ereje

Vezetői magány

Egy mai szakmai fórumon való online beszélgetés során röviden előkerült a vezetői magányosság, elmagányosodás témaköre is. Van ennek egy aspektusa kifejezetten a koronavírus okozta új munkakörülmények kapcsán is, ámde nézzük most általánosságban.

Tisztán fel tudom idézni magamban saját példámat a közelmúltból, amikor gazdasági igazgatóként folytatódott szakmai pályafutásom egykori munkáltatómnál. Középvezetői pozícióban az ember sokkal közelebb érzi magát a közvetlen beosztottjaihoz, abból a szempontból mindenképpen, hogy gyakran operatív szinten is részt vesz egy-egy feladatban. Felsővezetőként új színeket kap a működés. Voltak, akikkel korábban bajtársként tekintettünk egymásra, csapatjátékosok voltunk; aztán a szervezetben betöltött új vezetői felelősségben hirtelen magányos harcosként látja magát a felsővezető. Számos akadállyal egyedül küzd meg, sok nehéz helyzetben csak magára számíthat. Ha néha elesik is, soha nem adja fel, újra feláll és halad tovább.

Számomra nagy segítség volt Személyes független coachom rendszeres igénybe vétele. Átlendített nehéz helyzeteken, sikerült saját belső erőforrásaimra rálelnem, optimistán néztem a következő időszak elé egy-egy coaching ülés után. Egyúttal kiváló önfejlesztés is volt számomra a coachinggal kombinált felsővezetői működés.

A coaching szemlélet bevitele a vezetői működésbe hatékonyabbá teheti a folyamatokat, az együttműködést, így végsősoron a munkát. Érdeklődésem megnyílt a szakszerű coaching szemlélet alkalmazásának elsajátítása iránt, ezért is képeztem tovább magam ezen a speciális területen. Hálás vagyok, amiért saját vezetői utamat bejárva, tanulva a megélt helyzetekből, ma már business coachként is tudom támogatni vezető társaimat.

Ösztönzök minden vezetőt, cégtulajdonost, hogy elakadások esetén bátran forduljon külső támaszhoz. Hiszek a coaching erejében, mert megtapasztaltam! És hiszek a vezetői működés során keletkező elakadások létezésében, beleértve az elmagányosodást is. Hiszek azonban a saját erőnkből való felemelkedésben és szárnyalásban, céljaink elérésében – és hogy mindez egy személyes coach bevonásával, azaz együtt könnyebb.

Ezzel a meggyőződéssel és személyes vezetői tapasztalataimmal hátam mögött ajánlom figyelmetekbe vezetői támogatás / business coaching szolgáltatásomat.

Akarsz még hatékonyabb, sikeresebb vezető lenni? Fogj hozzá már a héten! Jelentkezz az ingyenes konzultációra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük