Félig üres – félig tele?

Létezik az „iroda is pohár” elmélet?

visszatérés_officeVajon hogyan látjuk azokat az irodákat, amibe (még csak) részben tértek vissza a munkavállalók? Hétvégén egy irodaház mellett elhaladva, az üres irodákat látva, elszáradt növényekkel az ablakban, az ismert pohár-szimbolika jutott eszembe.

Fokozatosan visszatérnek a munkavállalók a márciusban elhagyott irodáikba. Milyen érzéseket szülnek a jelenlegi munkakörülmények? Ahol csak néhányan tértek vissza („félig üres iroda”), vannak köztük olyanok, akikben erős a hiányérzet? A félig üres pohárra asszociálva, érvényesül vajon a negatívumot éreztető hozzáállás? Számukra ez egy újabb stressz helyzet? Sőt engem az a kérdés is foglalkoztat, igenlő válasz esetén, hogy mi a hatása ennek a motivációra?

Ismert tény, hogy teljesen egyforma környezeti hatásokra két ember egészen másképp reagálhat. Azaz köztünk vannak a „félig megteltek az irodák” hozzáállású emberek is. A pohár-szimbólumnál maradva, ők azok, akik a nehéz helyzetekkel elfogadóbbak és igyekeznek pozitív szemlélettel, konstruktív hozzáállással kezelni azokat. Lehetséges, hogy ők egyúttal motiváltabbak is?

Ezeregy kérdésen és következtetésen elmélkedem a felvillantott kép kapcsán.

Mik az első tapasztalataitok fenti szimbólum alapján magatokkal, kollégáitokkal kapcsolatban? Létezik az „iroda is pohár” elmélet?

Beszélgetnél a témáról? Szeretnél mielőbb hatékony megoldást találni kérdéseidre a kialakult új munkakörülményekben? Fogj hozzá mielőbb! Jelentkezz még ma az ingyenes konzultációra! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük